Νόμπελ Ειρήνης για τους ήρωες του Αιγαίου!

Προς τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ:

Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη.
 
Πληκτρολόγησε το email σου:
Για τα ψηφίσματα του Avaaz χρειάζεσαι να έχεις ενεργοποιημένο το javascript στο browser σου. Ενεργοποίησε πρώτα το javascript και προσπάθησε ξανά. (Δες εδώ οδηγίες για το πώς να ενεργοποιήσεις το javascript)< BR>
To Avaaz προστατεύει το απόρρητο των προσωπικών σου δεδομένων και σε κρατάει ενήμερο/η σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Blurb_campaign18288 PostActionContent

Τα καταφέραμε! Eνώσαμε τις φωνές μας με 230 ακαδημαϊκούς από 111 πανεπιστήμια του κόσμου και καταθέσαμε επίσημη υποψηφιότητα προτείνοντας το «Κίνημα Αλληλεγγύης Αιγαίου». Η υποψηφιότητα περιγράφει το σπουδαίο έργο 16 ομάδων αλληλεγγύης και ανθρώπων από 9 νησιά και αποτελεί ένα πανέμορφο κολλάζ του αυθεντικού αυτού κινήματος πολιτών. Θα πάρει μήνες για να μάθουμε την τελική απόφαση της Επιτροπής Νόμπελ, αλλά αυτή η ασυνήθιστη υποψηφιότητα, από πολίτες -- προς πολίτες, έχει ήδη κάνει τη φωνή της αλληλεγγύης να ηχήσει δυνατά σε όλο τον κόσμο.

Η Ακαδημία Αθηνών επίσης ανταποκρίθηκε στην κινητοποίηση και κατέθεσε και μια άλλη υποψηφιότητα προτείνοντας τρία ονόματα, ένα εκ των οποίων η ηθοποιός Susan Sarandon.

---------------

Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, εθελοντές, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου… άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε πρόσφυγες πολέμου.

Και ενώ οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από φράχτες, οι αλληλέγγυοι νησιώτες είναι εκεί μέρα και νύχτα, με κρύο και καύσωνα, για να προσφέρουν στεγνά ρούχα, νερό, φαγητό και στέγη. Συχνά ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να σώσουν τους συνανθρώπους μας από τα κύματα.

Με τις πράξεις τους έπνιξαν το φόβο και το ρατσισμό σε ένα κύμα αλληλεγγύης και απέδειξαν ότι σε στιγμές κρίσης, στεκόμαστε ως μία, ενωμένη ανθρωπότητα. Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε αυτό το μήνυμα να ακουστεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη και να γίνει παράδειγμα.

Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα, για να ζητήσουμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου. Για να μετρήσει η στήριξή σου, πληκτρολόγησε το email σου και τα στοιχεία σου στο κουτί και πάτα «Υπογράφω». Αφού υπογράψεις, διάδωσέ το παντού μέσω email, Facebook και Twitter για να πιάσουμε το στόχο μας!

Την Κυριακή λήγει η προθεσμία και ακαδημαϊκοί κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου θα καταθέσουν τις υπογραφές μας στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, μαζί με την υποψηφιότητα.

*Αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε από δύο μέλη του Avaaz: την Αλκμήνη από το Ηράκλειο και τον Stephen από την Ουάσινγκτον.

Διάδωσέ το παντού

Αντίγραψε το σύνδεσμο της εκστρατείας: